header image
 

Copiii din Bangladesh

 200 de copii mor zilnic de diaree in Bangladesh, desi tratamentul care le salveaza viata costa 1 euro/copil. Dar 80% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi si 40% cu mai putin de 1 dolar. Saracia este incredibila acolo. Trimite un SMS la 848, costa 2 euro.sms (numai in Vodafone si Orange, nu se percepe tva) si vei salva VIATA A 2 COPII. 2 EURO=2 COPII SALVATI. Nu dormii in timp ce fratele tau este flamand si ii mor copiii!!
 
Desi nu ne-ar veni sa credem, se moare din diaree!! Pentru ca o data instalata diareea (datorata surselor cu apa poluate cu arsenic) se instaleaza si deshidratarea. In organismul nostru zincul previne deshidratarea excesiva si moartea, dar ei, fiind atat de saraci, nu au nici o sursa de zinc. Un copil normal isi ia zincul din lapte, carne, alimentatia diversificata . Dar ei, din cauza saraciei, mananca in special orez, aliment ce nu contine zinc. In fiecare zi mor 200 de copii, dar de 2 ori pe an este un fel de epidemie . In bangladesh mor in fiecare an 69 000 de copii. Sunt mame care isi pierd toti copiii din aceasta cauza. Cei mai multi sunt prea saraci sa le ofere sarurile de rehidratare si zincul care le salveaza viata.
 
Nu vi se pare incredibil sa nu ai 45. 000 sa ii salvezi viata copilului tau? Acolo saracia are alte dimensiuni. Acolo unii au drept locuinta o barca!! Altii, niste baraci.
Nu inchideti ochii la suferinta lor! Astazi poate nu mai trimiteti atatea mesaje la prieteni sau telefoane si dati un singur sms gol la 848. Sms va costa 2 euro si din banii astia viata a 2 copii va fi salvata. Nu vi se pare incredibil cate puteti sa faceti cu atat de putini bani? Nr este valabil in Orange si Vodafone, nu se percepe TVA, acestia au oferit numerele gratuit pt UNICEF.
 
 

~ by abualola on mai 1, 2009 .Lasă un răspuns

(insereaza codul din stanga)
 
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X